Убиває навіть гадюк: на Закарпатті живе унікальний кіт-змієлов (ФОТО)

Час від часу, як і будь-який мисливець, він хизується своїми трофеями

Кіт-змієлов. Фото ілюстративне
Кіт-змієлов. Фото ілюстративне

Цього диво-кота звати Маркіз. Він живе у селі Чорна Тиса, що на Рахівщині (це на межі Закарпатської та Івано-Франківської областей).

Якось проливні зливи у цьому гірському селі спровокували зсув, який пошкодив хату. У стінах утворилися чималі тріщини, через які до оселі почали лізти всілякі гади, в тому числі й отруйні карпатські гадюки, укус яких може призвести до смерті ????

Такий вигляд мають змії після зустрічі з Маркізом
Такий вигляд мають змії після зустрічі з Маркізом

Одна з гадюк, що пробралася в хату, вкусила 82-річну бабусю. Родичі швидко відвезли її у лікарню, де була рятівна сироватка, тож жінці дуже пощастило, передає depo.ua.

Саме після цього кіт Маркіз, який живе у цій родині, наловчився полювати на гадюк! Це при тому, що через невелику масу тіла укус гадюки для кота виявився б смертельним.

Тварина це розуміє, тому полює дуже обережно. Господарка розповідає, що коли змія заповзає у двір, той нишком до неї підкрадається, зненацька нападає, відразу хапаючи за голову, і відгризає гаду головешку.

За день Маркіз може вполювати 2-3 змії.

 

Однак він їх не їсть – лише вбиває.

Господарка розповідає, що зазвичай це виглядає так: «Заносить у хату свіжу змію – голова відгризена, а хвіст ще звивається. Я кричу з переляку й намагаюся його вигнати, а він дивиться й ніби запитує з подивом: «Ти що, хазяйко? Диви, яку я здобич вполював!» ????

Господарка і кіт-змієлов на ім'я Маркіз
Господарка і кіт-змієлов на ім'я Маркіз

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень