У зоряній системі Альфа Центавра шукатимуть іншопланетян

У рамках дослідження Breakthrough Starshot до скупчення зірок Альфа Центавра планують направити спеціальний нано-зонд.

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на ABC.

Здійсненням проекту займаються британський вчений Стівен Гокінг, російський бізнесмен Юрій Мільнер та засновник Facebook Марк Цукерберг.

Пошук планет, подібних нашій Землі, в зоряній системі Альфа Центавра коштуватиме $100 мільйонів.

Для того, щоб здійснити свій задум, дослідники з Breakthrough Starshot планують розробити нано-зонд, який важитиме лише декілька грам. Особливість його полягає у тому, що він може долетіти до місця призначення всього за 20 років. Для цього використають світловий промінь, який запустить нано-зонд зі швидкістю в 20% від швидкості світла. Це у тисячу разів швидше, ніж космічним кораблем, якому б знадобилося 30 тисяч років, щоб долетіти до Альфа Центаври.

Науковці хочуть створити тисячі таких нано-зондів, сукупна потужність яких становитиме понад 100 гігават. Вони будуть оснащені камерами, навігаційними пристроями і пристроями для зв'язку. Завдяки всьому цьому спорядженню, зонди фотографуватимуть та передаватимуть інформацію про планети, на які вони натраплять, на що пійде ще чотири роки.

У Breakthrough Starshot наголошують, що процес створення гаджетів триватиме декілька років. Тим не менш, для їхньої побудови необхідні технології вже існують, або будуть розроблені в найближчому майбутньому.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень