У якому разі озброєні Нацгвардійці можуть «проникати до житла» рівнян

Перші патрулі військових вийдуть сьогодні

Відсьогодні Нацгвардія патрулюватиме вулиці міст України окремо від поліції. Про це сайт Радіо Трек повідомляв вчора. Серед заходів, дозволених військовим, рівнян особливо збентежив пункт щодо проникнення у житло. Однак, основною зміною є те, що у разі викликів щодо домашнього насилля чи інших підозрілих подій у помешканні, нацгвардійці тепер не зобов’язані чекати поліцію, щоб зайти і перевірити що відбувається, пояснює офіцер групи інформації та комунікації військової частини 3055 Дарія Петрушкевич:

- Це не означає, що вони будуть вриватися в будинки.

 

Поясню на прикладі такої ситуації: якщо у квартирі, до прикладу,  чути крики, чути що хтось здійснює насильство над кимось, можливо навіть є загроза життю тієї людини – раніше нацгвардійці не мали права зайти до тієї квартири без поліцейського.

До патрулювань у Рівному задіюватимуть різну кількість нацгвардійців, залежно від ситуації у місті. Сьогодні на вулиці Рівного вийдуть чотири патрулі, один з яких – автомобільний. Патрулюватимуть Рівне військові із середи по неділю, з 18 години до опівночі.

Крім Рівного, службовці Нацгвардії патрулюватимуть і Сарни.  

У разі будь-якої загрози, звертатися потрібно, як і раніше, до поліції. Який з екіпажів буде ближче до місця події – військові чи патрульні – той і прибуде на виклик.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень