У водоймах Рівного виявили небезпечний збудник холери

Літо у розпалі, а купатися в місті ніде

За словами лікаря-епідеміолога обласного лабораторного центру Іллі Філіпченка, зразки води відібрали вище та нижче пляжу Басівкутського озера, у водоймі у гідропарку та в Усті у точці на проспекті Миру:

У всіх цих точках нашою лабораторією виявлено холероподібний вібріон. Тобто це Vibrio cholerae не О1. Цей холерний вібріон, він не викликає холеру, він є холероподібний. Чим він є небезпечним для рівнян? При вживанні цієї води, і відповідно при купанні у ній, тому що відбувається заковтування води людиною, можливе виникнення якихось кишкових інфекцій, виникнення особливо небезпечних інфекцій, таких як лістеріоз та піроспіріоз, а також гельмінтних захворювань.    

Отож фахівці купатися у цих водоймах не рекомендують. Звернення щодо небезпечних знахідок у воді лабораторний центр готуватиме до міської влади.

Слід зазначити, що на Басівкутському озері ще у травні встановлено таблички, які попереджають рівнян про заборону купання.

За словами Іллі Філіпченка, попри виявлені кишкові палички і гельмінти у воді, перебувати на пляжі безпечно, а от купатися не слід. До слова, такі дослідження води фахівці робитимуть двічі на місяць, до завершення пляжного сезону у жовтні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень