У Тернополі паталогоанатом розтинає померлих від СOVID-19 на вулиці. Змушений

Немає необхідного забезпечення

На цій фотографії, зробленій у четвер, 30 квітня 2020 року, двері моргу у Тернополі, Україна, патологоанатоми, які одягають спеціальні костюми для захисту від коронавірусу, транспортують тіло людини, яка померла від коронавірусу. (АП Фото / Євген Малолетк

Медичні працівники в домашніх захисних масках та костюмах, із взуттям із пластикових пакетів. 

Лікарня, призначена для 150 хворих на коронавірус, нараховує 250 осіб. Відсутність систем фільтрації, що змушує робити розтин на вулиці, під деревами, а не в лікарняному морзі. Про це йдеться у фоторепортажі “Associated Press”, присвяченому боротьбі з коронавірусом в Україні.

Кореспондент АP побував у кількох містах України. 

Ви можете бачити цю сумну картину нашої готовності, і це – на четвертому місяці епідемії, - каже патологоанатом із Тернополя Олег Стецюк.

На цій фотографії, зробленій у четвер, 30 квітня 2020 року, патологоанатоми, одягнені в спеціальні костюми для захисту від коронавірусу, розтинають тіло чоловіка, який помер від коронавірусу, поза моргом лікарні в Тернополі, Україна. (АП Фото / Євген Мало

Він носить жовтий захисний костюм, що пошив для нього його знайомий швець.

Вони не дають нам ні копійки, щоб поліпшити санітарні умови, - сказав Стецюк. Він проводить розтини пацієнтів, вбитих вірусом, на вулиці позаду своєї лікарні, адже в моргах немає належної системи фільтрації повітря та води.

Україна була абсолютно не підготовлена ​​до епідемії, і велике питання, чи буде вона готова зараз [до другої хвилі], - сказав він, додавши, що влада відхилила його прохання забезпечити намет для розтину, посилаючись на брак коштів.

На цій фотографії, зробленій у четвер, 30 квітня 2020 року, патологоанатоми роздягаються в спецодязі для захисту від коронавірусу поза моргом лікарні після доставки тіл людей, які померли від коронавірусу, у Тернополі, Україна. (АП Фото / Євген Малолетка)

Тема публікації – проблема фінансування медицини в Україні на фоні пандемії коронавірусу, низькі зарплати медиків та погане забезпечення. Текст:

Проблемну систему охорони здоров'я в Україні переповнив COVID-19, хоча зафіксовано порівняно низьку кількість випадків - 15 648 інфекцій та 408 смертей на понеділок.

Ніде ця проблема не є більш очевидною, ніж у західному місті Чернівці, де 2324 підтверджених інфекцій у місті та навколишньому регіоні. Буковина вважається гарячою точкою зараження разом з Івано-Франківськом та Києвом.

На цій фотографії, зробленій у понеділок, 4 травня 2020 року, лікарі, одягнені в спеціальні костюми для захисту від коронавірусу, готують пацієнта з коронавірусом до рентгенографії легенів у відділенні інтенсивної терапії в обласній лікарні в Чернівцях, У

Оскільки пацієнти COVID-19 потрапляють в опорні госпіталі, частина лікарів та медсестер повинні купувати власні захисні засоби або користуватися підручним обладнанням. Багато з них хворіють: медичні працівники становлять близько п’ятої частини всіх випадків коронавірусу в Україні.

[Додамо, що у світі співвідношення таке ж. За даними ВООЗ, в Італії 12% заражених – медпрацівники, в Нідерландах – 26% - ред. Радіо Трек]

Душа моя плаче, - сказав Микола Шарахлицький, анестезіолог в головній лікарні Чернівців, коли він чистив захисний костюм. - Ми відчуваємо дефіцит медичного обладнання та захисних споруд, і всі ми внаслідок цього заражаємось.

На цій фотографії, зробленій у п’ятницю, 1 травня 2020 року, літня жінка, пацієнтка з коронавірусом, дихає за допомогою кисневої маски всередині лікарні в Почаєві, Україна. (АП Фото / Євген Малолетка)

Економіка корумпованої країни була виснажена шістьма війнами з підтримуваними Росією сепаратистами на Сході.  Адміністрація президента Володимира Зеленського торік успадкувала реформи охорони здоров'я, розпочаті його попередником. Реформи зменшили державні субсидії, залишивши працівників лікарні недооплаченими та погано забезпеченими.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень