У сусідніх областях виявили чуму свиней, а у Рівненській – ні

З початку року

Жодного випадку захворювання на африканську чуму свиней на Рівненщині не виявили з початку року.

За цей час – з січня по травень – в Україні виявили майже 20 випадків захворювання свиней на АЧС. Таке ставалося й у сусідніх областях – Волинській, Тернопільській і Хмельницькій.

Утім, це не означає, що нашій області ця хвороба не загрожує, говорить заступник начальника Держпродспоживслужби у Рівненській області Олександр Костюк:

Ми не застраховані від цього захворювання. Постійно проводиться дослідження серед свійських свиней, так і серед впольованих диких. Африканська чума свиней не пішла, вона є в сусідніх областях і сусідніх країнах. Сьогодні результат аналізів може бути негативний, а післязавтра - позитивний.

 

Ми розіслали по органам місцевого самоврядування відповідні рішення, як протидіяти чумі. Для того, аби проводити певну роботу. Основне зараз - роз’яснення та дотримання біобезпеки.

Протягом минулого року на Рівненщині було 13 випадків АЧС, а всього - 30.

В області зараз працюють 60 свиногосподарств, які утримують 32 000 голів. За останні чотири роки припинили свою діяльність 37 ферм через неможливість забезпечити біобезпеку, йдеться на сайті Рівненської ОДА.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень