У школах Рівного діти не мають чим дихати

Це результат економії тепла

Економія досягається завдяки встановленню пластикових вікон, які позбавляють приміщення протягів. Але саме через них зникає вентиляція у класах і зашкалює рівень вуглекислого газу. Про це на засіданні бюджетної комісії міськради заявив депутат Олександр Довжаниця:

Ми автоматично душимо наших дітей. Ми знаємо, що немає обміну повітря, примусової вентиляції. І вже у багатьох школах і класах ідуть скарги про те, що є вологість, задуха і в деяких класах діти непритомніють.

 

Ми наймали спеціально фахівців з аудиту, які вимірювали СО2 і на 20-й хвилині уроку уже перевищувало втричі рівень СО2, де стоять пластикові вікна.

За словами Олександра Довжаниці, щоб діти дихали чистим повітрям, потрібно школи обладнати сучасною вентиляцією з підігрівом повітря у холодну пору року. Бо провітрювання у класах кожні 20 або 45 хвилин ніхто не робить.

Втім, депутати його не підтримали. А заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська зауважила, що провітрювання – це питання до вчителів і контролю за ними.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень