На Рівненщині лисиця з підозрою на сказ забігла до людей

Її побачили на околиці селища Степань у Сарненському районі

Про цей випадок у соцмережі Фейсбук повідомив депутат Сарненської районної ради Богдан Лазарчук:

16 вересня 2016 р. в Степані, що на Рівненщині, в районі старої пекарні з'явилась здоровенна лисиця з ознаками агресивності і дивної поведінки без страху. Було запідозрено хворобу сказ у тварини. Свідомі жителі Степаня вчасно і правильно зреагували на цю подію. Був повідомлений селищний голова, який організував людей, щоб нейтралізувати тварину. За деякий час лисиця була вбита. Ветеринарна служба взялася доставити труп лисиці в ветлабораторію м.Рівне. Звертаюсь до компетентних органів проконтролювати результати ветобстеження.

Чи була лисиця скажена - розповідає начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії Головного управління Держпродспоживслужби у Рівненській області Олександр Костюк:

Згідно з інформацією спеціалістів ветмедицини Сарненського району, було мисливцями впольовано лисицю десь на окраїні населеного пункту Степань. Але коли тварину підстрелили, було поцілено практично в голову. І коли спеціалісти ветеринарної медицни виїхали на місце, звичайно, вони забрали труп, але фізично відібрати мозок уже змоги не було.

 

Тобто, за словами Олександра Костюка, тварину не змогли дослідити на наявність чи відсутність сказу. Але про всяк випадок труп її спалили. У місці, де проводили відстріл, провели дезінфекцію.  

Нагадаємо, що минулої неділі на Рівненщині скажений кіт покусав двох людей. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень