У селі на Рівненщині відкрили освітній заклад для особливих дітей

Там обслуговуватимуть дітей віком від 2-х років

Новостворений освітній заклад днями запрацював у Степанській громаді, що на Сарненщині. Інклюзивно-ресурсний центр розташований у приміщенні Степанської ЗОШ І-ІІІ ступенів і має 4 окремих кабінети та чималий зал для очікування. Центр забезпечений комп’ютерною технікою, дитячими меблями, дидактичними та наочними матеріалами, приладдям для реабілітації, а також масажним столом.

Сарненщина є лідером із провадження інклюзії та першопрохідцем у відкритті подібних центрів. Зазначу, що ще на початку минулого року саме в Сарнах запрацював один із перших ІРЦ в області, – наголосив очільник обласного управління освіти Григорій Таргонський.

Уже понад 40 дітей отримали комплексну оцінку фахівців, а обслуговуватимуть тут понад п'ять тисяч дітей віком від 2-х до 18-ти років.

Цей заклад створили для дітей з особливими освітніми потребами та батьків, які спостерігатимуть за успіхами своїх чад. Мені довелося відчути на собі те, як по всій області довелося шукати фахівців, які б допомогли такій дитині. Зауважу, що це не просто і не дешево. Я радію від того, що сьогодні настав той день, коли ці послуги вже надають у нашому рідному Степані, а найголовніше, що вони цілком безкоштовні, – зазначив селищний голова Петро Крот.

Нагадаємо, цей інклюзивно-ресурсний центр став 22-им на Рівненщині.

За матеріалами Рівненської ОДА

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень