У Сарнах побудують серцево-судинний центр за зекономлені десятки мільйонів гривень

Економили на медобладнанні

У Сарнах планують збудувати кардіо-судинний центр. Медзаклад у північній частині області необхідний, адже подібне відділення з новітнім обладнанням наразі є лише в Рівному. Крім того, за світовими стандартами, хворих мешканців Полісся до обласного центру транспортувати надто довго.

Гроші на облаштування центру в Сарнах, закупку туди ангіографічного обладнання тощо вже знайшли. Необхідні півтора мільйона вдалося зекономити на проекті Світового банку на Рівненщині. Як саме, розповість координатор проекту в області Сергій Рибачок:

У нас пройшло кілька закупівель, де нам вдалося суттєво зекономити кошти. Зокрема на закупівлі швидких нам вдалося більше 200 тисяч доларів США. На закупівлі ангіографічного обладнання майже півмільйона, на закупівлі електронного реєстру. По низці інших закупівель ми також завжди йдемо з економією. 

Приміщення для центру знайшли в місцевій райлікарні, куди представники Світового банку поїдуть завтра на огляд. Питання про виділення коштів банку на розробку проектно-кошторисної документації винесуть на першій сесії облради після Нового року, каже координатор.

Після проведення тендеру, наступним кроком буде виділення грошей на ремонтні роботи та закупку обладнання. Рибачок сподівається, що облаштування центру вдастся розпочати наприкінці наступного року. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень