Серед батьків Рівного - паніка через вірусну пневмонію у школярів

Такий діагноз буцімто поставили кільком учням міського колегіуму

Своїм занепокоєнням батьки школярів Рівного поділилися у соцмережі Фейсбук:

Віта Климович 17 год · Рівне: у НВК Колегіум епідемія вірусної пневмонії?

 

Батьки б'ють на сполох. За їхніми словами, у 4-В класі вже понад десяток хворих дітей, а заклад не закривають на карантин. Через це деякі діти підхопили вірус повторно. Мама хворої дитини каже, що у лікарні ніхто не вказує у діагнозі, що захворювання вірусне, про це медперсонал розповідає кулуарно.

 

Виникає логічне питання чому навчальний заклад досі працює? Якщо хтось з батьків має хворих дітей, які навчаються у колегіумі, напишіть, будь ласка у приватні повідомлення Віктору Морозу. Можливо, допоможете. Чи відомо вам щось про вірусну пневмонію і чи є місце епідемії? Маю надію завтра поспілкуватись з керівництвом закладу. Життя та здоров'я дітей понад усе!!!

Директор колегіму Петро Куделя підтвердив слова про захворюваність серед школярів:

В одному з четвертих класів захворіло 11 учнів із 32. З них троє, зі слів батьків, мають вірусну пневмонію. Восьмеро інших мають ГРЗ.  Чи це справді вірусна пневмонія - питання, бо ця інформція – зі слів батьків.

 

Коли ми звернулися до Держпродспоживслужби з питанням щодо введення карантинних заходів, там сказали: «Ініціатива має йти від лікарні. Коли поріг епідемії перевищений, тоді відбувається процес прийняття певних заходів по карантину». Але, запевнили нас, нині хоч хворих дуже багато, але це - ще не епідемія.

Міський колегіум

За словами Петра Куделі, щоб перестрахуватися, у закладі провели дезінфекцію хлораміном. А ось повноважень запровадити карантинні заходи не мають.

Не може тимчасово припинити навчання через захворюваність і міське управління освіти. Воно, як пояснила заступник начальника управління Катерина Сичик, може тільки звертатися за цим до міської протиепідемічної комісії. 

А ось начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів заспокоїв:

Ситуація у колегіумі така: троє дітей з одного класу у стаціонарах перебувають. Двоє – в обласній дитячій лікарні, одне – в міській дитячій. Причому, одну дитину з обласної дитячої лікарні сьогодні виписують. Тобто стан їхній задовільний. Ще з того класу п’ятеро дітей лікуються амбулаторно у поліклініках. Діагнозу грип ніде не виставлено, а у нихі ГРВІ. Тобто нема підтвердження лабораторного грипу.

 

Чого та паніка здіймається - важко мені сказати, тому що нинішня ситуація із захворюваністю абсолютно сезонна, закономірна, щороку таке відбувається.

За словами Віктора Іськіва, пневмонія виникає як наслідок ускладнення ГРВІ і вона не передається повітряно-крапельним шляхом. Тобто заразитися нею внаслідок контакту між дітьми неможливо. Тому підстав для паніки, каже він, нема.

Що стосується введення карантинних заходів, то ввести їх поки не можуть. Чому - пояснив заступник директора Рівненського обласного лабораторного центру Олександр Бялковський:

Відповідно до нормативних документів Міністерства охорони здоров'я, навчання в закладі припиняється тоді, коли відсутні через захворюваність на ГРВІ 30 або більше відсотків дітей.

 

У цьому конкретному випадку немає сенсу це робити, адже ніякі протиепідемічні заходи в одному класі на ситуацію у школі не вплинуть.

Наші новини завжди можна знайти у Facebook та Telegram

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень