У провідника поїзда «Ковель-Москва» з м. Рівне, якого утримують у Росії, підозрюють коронавірус (ФОТО)

Він сидить у «СИЗО-7 г. Москва» і …не отримує належної медичної допомоги?

У рівнянина Сергія Бугайчука, якого від липня 2018-го року Росія тримає в СІЗО, є підозра на коронавірус.

Про це у своєму Facebook повідомила уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денісова.

- В українського політв'язня Сергія Бугайчука підозра на зараження коронавірусною інфекцією – з'явилися симптоми гострої респіраторної хвороби: сухий кашель, підвищена температура, сильний головний біль та біль у суглобах, – пише омбудсмен.

Суттєво стан здоров'я Сергія, якого звинувачують в контрабанді зброї, погіршився після того, як його етапували з Брянського СІЗО до СІЗО №7 в Москві, стверджує Денісова:

- По прибуттю до московської в'язниці його помістили на 14-денний карантин, який пізніше продовжили до 21 дня, адже російські лікарі повідомили, що він контактував з особою, в якої діагностували коронавірусну інфекцію COVID-19.

Адміністрація «ФКУ СИЗО-7 УФСИН РОССИИ по г. Москве», де утримується Сергій, досі не забезпечила його належною медичною допомогою.

Людмила Денісова звернулась до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою вжити термінових заходів та відреагувати на ситуацію з українським політв’язнем.

- Звертаюся до міжнародної спільноти продовжувати тиск на Російську Федерацію, щоб змусити країну-агресора виконувати норми міжнародного права та не порушувати права наших співгромадян, та сприяти якнайшвидшому звільненню бранців Кремля, – написала Людмила Денісова.

Станом на вечір середи, 13 травня, інформації про стан Сергія Бугайчука немає ані на сторінці російської омбудсмени Москалькової, ані на офіційному сайті Уповноваженого з прав людини, ані на ресурсах федеральної служби виконання покарань.

Там узагалі тему поширення коронавірусу не висвітлюють. Немає згадок про ситуацію з українцем і в російських ЗМІ, повідомляє Суспільне.

Під дописом української омбудсвумен Денісової коментар залишила дружина Сергія Бугайчука Тетяна: 

- Дякую Вам за невідкладну допомогу, підтримку та увагу! Сподіваюся на реакцію російської сторони.

Нагадаємо, ФСБ затримала рівнянина, провідника потягу «Ковель-Москва» Сергія Бугайчука у Москві на вокзалі.

Його звинуватили в контрабанді зброї.
 

Обвинувачення базувалось на свідченнях двох росіян, однак під час обшуку в потязі зброї не знайшли.
 

На той час 43-річний Сергій Бугайчук провідником пасажирських вагонів в ковельському депо пропрацював майже 25 років, за цей час не мав жодного дисциплінарного стягнення.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень