Ставку туристичного податку зменшили у Рівному

Через зміну бази оподаткування у 2019 році

У Рівному зменшили ставку туристичного податку. Депутати Рівнеради сьогодні під час сесійного засідання проголосували за зменшення ставки туристичного податку уп’ятеро для іноземних туристів, та удвічі для українських.

За словами начальника міського управління бюджету і фінансів Віктора Шульги, у новому році змінилася база оподаткування для нарахування податку. Раніше вона залежала від вартості ночівлі, а у 2019-му - від розміру мінімальної зарплати (станом на січень 2019 року це 4173 грн). Так туристи з України за добу платили близько 20 гривень, а для іноземців цей податок становив понад 200 гривень за добу.

Тож тепер після зменшення ставок податку: для українців - з 0,5% до 0,25% від розміру мінімальної зарплати, а для іноземців з 5% до 1%. Таким чином український турист платитиме близько 10 гривень, а іноземці близько 40-ка за одну добу проживання у Рівному.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень