У Рівному збираються запровадити маршрутки для перевезення візків

Це для того, щоб ними могли користуватися інваліди-візочники та мами з дитячими візками

Начальник міського управління транспорту і зв’язку Віталій Миронюк пояснив, що вимога розпочати запровадження такого громадського транспорту у державі ставиться вже останні два-три роки. Однак нині у Рівному тільки два тролейбуси мають низьку підлогу і можливість заїзду туди інвалідів-візочників або візків з дітьми.

Тому він запропонував внести вимогу про запровадження маршруток, зручних для перевезення візків, до положення про проведення конкурсу на здійснення перевезень і зобов’язати перевізників на кожному маршруті міста мати хоча б один такий транспортний засіб. Адже нині у Рівному нема жодної маршрутки, яка може перевозити візки.

Детальніше про зміни у положенні розповідає Віталій Миронюк:

Положенням передбачено, що, якщо на цей конкурс ще не з’являться такі, то той, хто йде на конкурс, зобов'язаний надати інвестиційне зобов’язання, що він, скажімо, упродовж року чи півтора року бере на себе зобов’язання дообладнати ці транспортні засоби або закупити інший транспортний засіб. І тільки маючи це інвестиційне зобов'язання, він може взяти участь у конкурсі.  

За словами Віталія Миронюка, ця вимога в умовах проведення конкурсу на здійснення перевезень буде не обов’язковою, а додатковою. І її виставлять на конкурс, який відбудеться вже у грудні.

Міськвиконком Рівного таку зміну до положення підтримав. Хоча міський голова Рівного Володимир Хомко поставився до неї скептично, спрогнозувавши, що перевізники, які працюють на більш прибуткових маршрутах, може й куплять маршрутки, зручні для візків, а на неприбуткових просто не буде охочих здійснювати перевезення.  

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень