У Рівному затримали терористів

СБУ затримала двох осіб, які намагалися з підробленими документами потрапити до України з Республіки Білорусь

Про затримання терористів розповідає речниця СБУ Інна Іллючок:

– Одного із затриманих чоловіків було завербовано у серпні цього року представниками терористичної організації «ЛНР». Щоб потрапити до України, громадянин Білорусі назвався уродженцем Донецька та на підставі неправдивих даних отримав посвідчення особи на повернення в Україну. Це він зробив з метою пізніше брати участь в діяльності терористичних організацій, які діють на тимчасово окупованих територіях України.

Проти нього відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Також вирішується питання щодо відкриття провадження за замах на участь у терористичній групі чи терористичній організації.

Також відомо, що інший затриманий, громадянин України, на початку 2015 року добровільно вступив до терористичної організації «ЛНР», отримав військову форму, автомат та боєприпаси. Під час огляду у нього виявлено фото, на якому бойовик позує у військовій формі з нашивкою «Новоросія» та зі зброєю на фоні бронетехніки.

Слідчими Управління СБ України в Рівненській області зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тривають оперативно-слідчі дії. 

Повідомляє прес-група УСБУ в Рівненській області

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень