У Рівному зареєстрували чотири муніципальних няні

В одному з випадків нею стала рідна бабуся малюка

Рівненські сім’ї почали користуватися соціальною послугою «муніципальна няня».

З початку березня до управління соцзахисту подали вже чотири комплекти документів на відшкодування послуг із догляду за дитиною до трьох років.

В укладених із доглядальницями угодах батьки малюків вказували перелік послуг, які повинна надавати найнята ними няня. У всіх випадках вимоги до них різнилися, та переважно це прогулянка з дитиною, годування, переодягання тощо.

Докладніше розповідає начальник відділу міського управління соцзахисту Наталія Нидзелик:

Вони уклали договір із муніципальною нянею, яка є фізичною особою-підприємцем (ФОП). Батьки повинні оплачувати роботу муніципальної няні. За це держава відшкодовує 1626 грн.

 

Щодо розміру заробітної плати, то в одному з випадків це було близько двох тисяч гривень.

 

На даний час ще відшкодувань не було, тому що тільки перші родини звернулися до нас, а компенсацію проводять після 5-го числа кожного місяця.

Для того аби її отримати, батьки-роботодавці повинні надати квитанцію про оплату послуг доглядальниці за попередній місяць.

До слова, у всіх сім’ях, які звернулися до управління соцзахисту за відшкодуванням, по одній дитині. Крім того, в одній із сімей доглядальницею стала рідна бабуся малюка.

Нагадаємо, договір, який батьки чи опікуни укладають із «муніципальною нянею» може бути довільної форми. Проте у ньому обов’язково потрібно вказати дані сторін, назву послуги, її обсяг із зазначенням конкретних заходів, умов та строку їх надання, а також вартість, періодичність оплати та відповідальність сторін.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень