Рівненські батьки не користуються компенсацією від держави

Та послугами нянь

Рівненські сім’ї не користуються соціальною послугою «муніципальна няня», яка нещодавно запрацювала в Україні. З початку року жоден із батьків-жителів обласного центру досі не звернувся за відшкодуванням, повідомила «Радіо Трек» начальник відділу з прийому державних допомог міського управління соцзахисту Наталія Нидзелик.

Цей вид допомоги передбачає отримання батьками, які мають дітей до трьох років, щомісячної компенсації оплати праці няні у сумі 1626 грн - незалежно від того, виходить мама (або тато) на роботу чи перебуває у декреті.

Єдиною умовою для отримання допомоги є офіційне працевлаштування муніципальної няні.

Тобто, доглядальниця повинна бути підприємцем або юридичною особою, яка надає послуги з догляду за дітьми.

Ймовірно, це і відлякує як самих нянь, так і батьків, пояснює Наталія Нидзелик:

Ні одна людина у Рівному не звернулася і не подала документи. Вони, мабуть, самі почитали, що треба, аби няня була зареєстрована як підприємець. 

 

При цьому, навіть якщо підприємець зареєструвався фізичною особою з надання послуг по догляду за дітьми і з ним уклали спеціальний договір, то до нас батьки мають право звернутися тільки через місяць.

Договір може бути довільної форми – спеціальних бланків для цього не передбачається. Однак у ньому обов’язково потрібно вказати дані сторін, назву послуги, її обсяг із зазначенням конкретних заходів, умов та строку їх надання, а також вартість, періодичність оплати та відповідальність сторін.

Звертатися за відшкодуванням можна після того, як вперше розрахуєтесь із нянею. Для цього в управління соцзахисту треба подати квитанцію про оплату послуг доглядальниці. Тільки після цього заяву візьмуть на опрацювання.

Утім, яку ж компенсацію насправді відшкодовуватимуть батькам – поки не зрозуміло. Згідно з постановою, це 1626 грн. Однак є ймовірність, що якщо послуги няні обійдуться дешевше - батьки отримають іншу суму.

Між іншим, гроші за доглядальницю повинні нараховувати на кожну дитину до трьох років у сім’ї. Тобто, якщо у родині, наприклад, близнюки – батьки можуть отримати подвійну суму.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень