У Рівному запрацюють тимчасові палати хоспісної допомоги для дітей

Поки доля фінансування хоспісного відділення вирішується у кабінетах обласної ради

Під час найближчої сесії рівненської обласної ради (27 липня) представники пацієнтських організації області проситимуть депутатів виділити кошти на розробку проектно-кошторисної документації для реконструкції частини Обласного будинку дитини під дитяче паліативне відділення.

Адже вже більше року не виконується наказ обласного управління охорони здоров’я про створення дитячого відділення паліативної допомоги на базі «Рівненського обласного спеціалізованого будинку дитини».

Днями за ініціативи БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» відбулася зустріч з пацієнтськими організаціями. На зустрічі активісти вирішили не чекати, а діяти.

 У нас є розуміння того, що навіть якщо депутати нас почують і виділять кошти, чекати доведеться довго. Поки підготують проект, поки оголосять тендер і проведуть реконструкцію, можливо, це питання не одного року, а часу немає. Тому є хороша ініціатива БО «Серце дітям України»  власними силами облаштувати тимчасову палату для пацієнтів, щоб діти вже могли отримувати кваліфіковану допомогу, - зазначила Ганна Котенко, виконавчий директор БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне».

Активісти та директор обласного будинку дитини вже узгодили місце для розміщення тимчасових палат надання паліативно-хоспісної допомоги дітям.

Потому пацієнтські організації планують створити школу волонтерів та знайти психологів для батьків невиліковно хворих дітей. Крім того, в області хочуть створити реєстр дітей, які потребують паліативної допомоги. До категорії таких дітей належать: онкохворі діти, діти з вродженими вадами розвитку, розумовою відсталістю, цукровий діабет, ДЦП, запальними хворобами центральної нервової системи, з хронічними гепатитами, серцево-судинними захворюваннями та хворі на туберкульоз.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень