У Рівному запрацює музичний годинник

А незабаром ще й нова Wi-Fі зона з можливістю підзарядки мобільних пристроїв

Годинник на будівлі органного залу працюватиме. Директор Рівненської обласної філармонії Микола Орешко розповів, що його ремонтом  зайнялись ще півтора роки тому, проте довели до ладу лише тепер:

Ми змінили всю електроніку всередині. І відремонтували сам механізм. Тестували його вже більше 7 разів. Спочатку він поспішав на 15 секунд, а коли змінили коліщатка, то годинник почав йти із запізненням в 45 секунд. Проте, наші рівненські майстри роблять все можливе, аби час на годиннику був точним.

За словами Миколи Орешка, куранти у годиннику зробили ще раніше, тож тепер для того, аби він був музичним, стоїть все обладнання:

Вже стоїть все обладнання для того, щоб класична музика звучала у певних проміжках часу. Це може бути кожні 15, 30 або 60 хвилин. Ми записали 97 різних мелодій різних відомих композиторів, таких як Моцарт, Бах та Бетховен.

Директор філармонії каже, що жителям міста вона не заважатиме, бо гратиме тихо і тривалість мелодії всього 5-10 секунд.

Щодо коштів, то ремонтували годинник за кошти філармонії, на відміну від ремонту площі перед органним залом:

Загалом витратили менше, ніж 60 тисяч гривень. Грошей для ремонту годинника ми з обласного бюджету не просили.

А от площу ремонтують за кошти міста. Її мають відремонтувати до грудня. Там будуть і скульптури, і насадження дерев, і вечірнє освітлення .

Крім того, ми нарешті зробимо підсвітку самого органного залу. Рік тому вже тестували різні кольори і от зараз з ними визначились. Підсвітку замовили у Тернополі, теж за гроші філармонії. Вона буде надзвичайно економна. Попердня її ціна близько 50 тисяч гривень, але можливо, фірма, у якої замовляли, піде на поступки і вийде дешевше.

Микола Орешко розповів, що перед органним залом також незабаром з’явиться безкоштовна Wi-Fі зона з можливістю підзарядки мобільних пристроїв.

Сам же годинник планують запустити до 5 жовтня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень