У Рівному вшанують українського генерала та відкриють релігійну виставку

Обидва заходи - історичного спрямування

Об 11-ій годині у Рівному пройдуть урочистості з нагоди 134-ї річниці з дня народження генерала Марка Безручка. Захід відбудеться біля меморіальної дошки українському військовому діячу на проспекті Генерала Безручка.

Упродовж дня вчителі за окремим планом проводитимуть ранкові зустрічі, відеоуроки, дебатні ігри, змагання, екскурсії, а для мешканців проспекту гімназисти розповсюджуватимуть інформаційні буклети.

Годиною пізніше, о 12-й у Рівненському краєзнавчому музеї відкриється виставка «Реформація: від витоків до сьогодення».  Про це повідомляє прес-служба музею.

На виставці висвітлюються сторінки історії протестантизму на теренах Рівненщини, особливості розвитку та напрями діяльності протестантських спільнот. На ній представлено діяльність лютеранських, євангельсько- реформованих, євангельсько-баптистських, адвентистських, п’ятидесятницьких та інших громад. Основу експозиції складають унікальні фото, рідкісні книги, документи, меблі та картини з молитовних будинків, богослужбовий одяг, друкарські апарати та ін.

На церемонії відкриття проведуть демонстрацію шовкотрафаретного друкування. Протестанти застосовували його для підпільного видання духовної літератури. Виставку організували історичні та релігійні організації, а також рівненська друкарня.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень