У свої 70 він пише книги, досліджує власне коріння та є корифеєм рівненського джазу

У рівненському краєзнавчому музеї стартувала виставка, присвячена Богдану Столярчуку

Відкриття планували на 25 серпня цього року  – у 70-ий день народження маестро, але оскільки влітку багато людей у відпустках, то її перенесли на осінь. Про це розповіла науковий співробітник художнього відділу рівненського обласного краєзнавчого музею Тетяна Міненко, яка і була ініціатором створення такої виставки:

Почалося створення із того, що Богдан Йосипович передав свій архів музею. Ми, коли розбирали цей архів, вирішили, що про таку людину місто повинно знати. На виставці представлені світлини, документи, нагороди, дипломи, фотографії. А також матеріали про реєстрацію його в різних спілках: спілка краєзнавців, Всеукраїнська музична спілка, спілка художників та інші.

Богдан Столярчук - людина багатогранна, тож, окрім музики, пише книги. А ще у свої 70 років встиг знятись у музичному кліпі. Музикант не любить, коли його хвалять, мовляв, краще робити, ніж говорити. Про це він нагадував усім присутнім протягом відкриття виставки:

Зараз я працюю в архівах, бібліотеці, музеї. "Копаю" те, що мене цікавить. Щось виливається в книги, щось - в архів, але я люблю цю роботу , бо вона мене живить. Нещодавно вийшла «Книга пам’яті» про викладачів РДГУ. Планую продовження до цієї і ще одну, вже іншу.

 

Коли я граю, то стаю збуджений. Саме через те і пишу, бо написання книги мене заспокоює. Друкую сам, на власній машинці 1812 року. А ще так,  я нещодавно знявся у кліпі гурту "От Вінта". Мене запросив ліер гурту Юрій Журавель.

Виставка у Рівненському обласному краєзнавчому музеї триватиме до 2 жовтня. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень