У Рівному показали карикатури Ніла Хасевича на радянську владу

До 110-ї річниці з дня народження відомого українського художника-повстанця відкрили виставку «Графіка Ніла Хасевича»

У Рівненському краєзнавчому музеї відкрили виставку «Графіка Ніла Хасевича». Вона присвячена 110-й річниці від дня народження найвідомішого українського художника-повстанця, який народився 25 листопада.

На виставці можна побачити малюнки Ніла Хасевича олівцем, гравюри, бофони. Також значну частину робіт підпільного художника становлять агітаційні листівки та карикатури на радянську владу, розповідає директор Костопільського районного краєзнавчого музею Анатолій Вакулка:

Отож, основою експозиції стали понад 20 оригінальних робіт, підписаних художником, які надіслали рівненському музею зі Сполучених Штатів Америки. Окрім того, частину графічних творів для виставки надав Волинський обласний краєзнавчий музей.

Також відвідувачі краєзнавчого музею можуть побачити фотографії сім’ї та близького оточення художника, його автопортрет, а також речі, знайденні на місцях повстанських криївок: бідони, листівки та зброю. Триватиме виставка до кінця року.

[media=50035] [media=50033]

Нагадаємо, Ніл Хасевич – український художник-повстанець, графік, активний громадський і політичний діяч, член ОУН. У 47 років він загинув в одній із криївок біля села Сухівці, за 12 кілометрів від Клеваня, що у Рівненській області.

Пам’ятник Нілу Хасевичу розташований у Рівному на вулиці Директорії.

[media=50039][media=50028][media=50031]

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень