У Рівному відбувся ярмарок робітничих професій (ФОТО)

Під час «Музейних гостин» на Лебединці

Сьогодні у рамках етнофестивалю «Музейні гостини» учні 20 обласних закладів професійно-технічної освіти презентували робітничі професії, представляли власні вироби і проводили майстер-класи.

На виставці учні презентували власні вироби з дерева і металу, елементи декоративного опорядження приміщень, швейні та кулінарні вироби.

Також провели майстер-класи із перукарського та кулінарного мистецтва і продемонстрували різні моделі традиційного одягу.

Окрім зацікавлених рівнян і гостей міста, виставку відвідали й голова ОДА Олексій Муляренко та його заступниця Світлана Богатирчук-Кривко.

Очільник краю зауважив, що лише два роки тому в області почали відкривати сучасні навчально-практичні центри і це вже дало свій результат:

Зараз в області є 14 таких закладів. Нещодавно у Квасилові запрацював Центр сучасних зварювальних технологій. Рівень учнів, які там навчаються, дуже високий. Відразу після закінчення закладу його випускники можуть гідно конкурувати на ринку праці і претендувати на високу заробітну платню, а це і є здобутком професійної освіти, - зазначив Олексій Муляренко.

Нагадаємо, на Рівненщині діє 20 закладів професійно-технічної освіти, у яких навчається близько 10 тисяч учнів, які здобувають робітничі кваліфікації з 90 професій.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень