У Рівному розслідують смерть 6-місячної дитини після вакцинації (ВІДЕО)

Адже висновки двох експертиз суперечать одна одній

Трагедія сталася у березні цього року на Костопільщині. У селі Лісопіль, за 2,5 години після щеплення, загинула 6-місячна Фаїна Кльоп.

За пів року провели дві експертизи, результати яких не збігаються. Одну - в Рівному, іншу - в Житомирі, повідомляє UА:Рівне.

Так, причиною смерті дитини рівненські експерти вважають гостру форму менінгококового менінгіту. А от житомирські - факт менінгіту підтвердили, втім впевнені, що причиною загибелі дівчинки стала механічна асфіксія.

Тим часом Світлана Філіпович - бабуся загиблої, причиною смерті називає зроблене за 2,5 години до загибелі дитини щеплення:

Моя донька неповнолітня, тож коли ми у 2 місяці ходили разом, я не дала цю французьку вакцину дитині вводити. Так само і в 4 місяці. А коли вже у 6 місяців вона пішла сама (донька – ред.), то вже зробили тих три щеплення дитині і за дві години вона померла...

Між тим, заступник начальника обласного управлніння охорони здоров’я Олег Вівсянник зауважує, що цією вакциною того ж для щеплювали ще п’ятьох дітей. Висновок комісії управління засвідчив, що фізичний стан вакцин відповідав усім нормам, а от в дитини були проблеми зі здоров’ям.

Аби визначити остаточну причину смерті маленької Фаїни, мають призначити ще одну експертизу, каже заступник начальника ГУНП області Олександр Панасюк:

Щоб об’єктивно дослітити всі обставини справи і піддати чи не піддати сумнівам два висновки експертизи, адже вони суперечать одне одному, буде призначена третя експертиза. В головному бюро судмедекспертизи.

 

У понеділок вже має бути ухвала і ми призначимо час. Крім того, слідчі допитають експертів, щоб встановити, чому такі розбіжності.

Завідувачка костопільської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, де робили щеплення дитині,  Ірина Захарченко повідомила, що поки триває слідство – ні вона, ні працівники медзакладу коментувати ситуацію не збираються.

Більше – у сюжеті UА:Рівне:

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень