Медзаклади Рівного забезпечили дитячою вакциною від дифтерії та правця

Зробити щеплення можна буде вже з понеділка

У п'ятницю, 9 серпня, Центри ПМСД Рівного отримали двокомпонентну болгарську вакцину для профілактики дифтерії і правця, якою проводять щеплення діткам від 6 років (АДП). Про це повідомили в міському управлінні охорони здоров’я.

Провести щеплення вакциною АДП у Центрах первинної медико-санітарної допомоги «Центральний», «Північний» та «Ювілейний» можна буде вже з понеділка.

Для цього слід звернутись до лікаря з яким заключена декларація, який після огляду дасть направлення на щеплення. Кабінети щеплень працюють з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 16:00, а кабінети щеплення дитячого населення - до 20:00.

Згідно з Календарем профілактичних щеплень, аби захистити дитину від дифтерії, її треба вакцинувати у 2, 4 та 6 місяців, а потім - у 1,5 року. Для таких профілактичних щеплень у всіх Центрах ПМСД Рівного є індійська вакцина АКДП.

 

А вже у 6 років дитині вводять двокомпонентну вакцину проти дифтерії і правця (без кашлюка). Опісля - кожні 10 років - треба проводити ревакцинацію, аби підтримувати імунітет проти дифтерії.

Після вакцинації деякі батьки кажуть, що діти скаржаться на біль у нозі, а іноді й на підвищену температуру. Втім, педіатри заспокоюють: це не ускладнення, а реакція організму на вакцину. Місце, куди вводили вакцину може почервоніти, припухнути, в окремих випадках навіть виникає тупий біль та підвищення температури, але за 2-3 дні ці симптоми безслідно зникають, а дитина отримує надійний захист від хвороб.

Між тим, з початку року в Центрах ПМСД Рівного щеплення проти дифтерії отримали вже понад 7,5 тис. дітей. А понад 22,5 тис. дорослих вакцинувалися проти дифтерії та правця, що становить 75% від річного плану.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень