Рівненські судді поскаржились на кваліфікаційне оцінювання

Через важкість тестів деякі навіть звільняються

Фото ілюстративне

Оцінювання суддів передбачає здачу тестів та практики з права, проходження цілого комплексу психологіних тестів, а також співбесіду з Вищою кваліфікаційною комісією.

У чому ж власне проблема - розповіла суддя Дубенського міськрайонного суду Рівненщини Олександра Жуковська, яка й сама нині проходить це оцінювання:

Насправді ведеться колосальна робота: ми без відриву від виконання своїх основних функцій зобов’язані вчитися, заповнювати анкети, таблиці, піднімати всі свої змінені та скасовані справи, відслідковувати їхню долю, вчити тести. І це тільки перший етап, далі – практична частина, де суддя за 5 годин «з нуля» повинен вирішити модельну справу. Після цього – проходження п’яти тестів та співбесіда з психологом. Потім увесь цей документ кладеться на стіл Вищій кваліфкомісії, яка ним уже оперує ним при проведенні співбесіди.

Служителі Феміди нарікають, що через велику кількість запитань психологічне тестування займає близько доби.

На фото: Микола Глотов, керівник правових програм РОГО «Комітет виборців України», Олександра Жуковська, суддя Дубенського міськрайонного суду Рівненщини, Надія Ковальчук - суддя-секретар судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду Рівненс

Ще однією проблемою є перенавантаження суддів, яких через «переатестацію» стає все менше. Так, п. Жуковська відзначає, що торік, при нормі навантаження 168 справ, вона розглянула майже в сім разів більше - 1119 справ.

Варто зазначити, що після проходження тестування

більш як півсотні суддів з усієї України виявилися такими, що не відповідають займаним посадам, а ще майже 70 – звільнилися за власним бажанням, аби взагалі не проходити кваліфікаційне оцінювання.

Нагадаємо, у зв’язку з проведенням судової реформи на Рівненщину чекає судовий колапс.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень