У Рівному розкажуть про нелегку історію українців та поляків

У суботу, 16 квітня, о 12 годині у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці відбудеться промо-зустріч «Поєднання через важку пам'ять» за участю представників Генерального Консульства Республіки Польща в м. Луцьку, Фундації Відкритий Терен, рівненських та польських науковців, громадськості міста.

Під час зустрічі обговорюватимуться питання примирення  навколо конфлікту між польським і українським народами часів Другої світової війни, так званої Волинської трагедії, пише прес-служба Рівненської ОДА.

«Поєднання через важку пам'ять» - проект, над яким працювали молоді поляки та українці, ставив за мету зміцнення польсько-українського порозуміння і міжнародної співпраці, зосереджений навколо делікатного питання важкої пам’яті.

До 2015 року молоді поляки та українці зібрали 236 усних історій по обидві сторони кордону.

В рамках попередніх етапів проекту відбулися 4 експедиції, наймасштабніші з яких були експедиції на Волинь та Східну Галичину. Результатом новозібраних матеріалів була поява видань, вистави, двох документальних фільмів та репортажу. На сьогодні основні організаційні події проекту (поширення інформації про нього, вернісажі, дискусії) відбулися в більш як 20 містах Польщі і України.

Проведення  зустрічей з учасниками проекту відбудуться в містах Луцьк, Тернопіль, Рівне.

В рамках заходу – презентація книги «Поєднання через важку пам'ять. Волинь, 1943». (Див. http://libr.rv.ua/ua/info/33/ )

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень