У Рівному порахують дерева

Допомагатиме львівський програміст

Фото ілюстративне

На центральних вулицях Рівного порахують дерева та позначать їх на інтерактивній мапі.

Зробити це планують, аби краще спланувати ресурси для догляду за зеленими насадженнями і дізнатися, які дерева потрібно замінити на молоді, повідомляє видання 7 днів.

Для інвентаризації використовуватимуть програму Inspectree. Її розробник, львівський програміст Павло Голубець, розповів, що у системі зображатимуться дані про вік, стан дерева, його розміри та якого догляду потребує насадження.

До проведення обстежень та формування «зеленої» мапи зголосилося 25 рівнян. Це студенти, викладачі, комунальники та екоактивісти.

Сподіваємося, що з вересня до проєкту приєднаються шкільні вчителі біології, географії та інформатики. Разом зі своїми учнями на території шкіл вони проінспектують дерева і внесуть дані на мапу.

 

Така практична робота було б корисною і пізнавальною не лише для школярів, а й для педагогів. Чим більше дерев буде внесено упродовж тестового періоду, тим краще. Тоді ми зможемо планувати видатки на наступний рік на догляд за зеленими насадженнями, – зауважив заступник міського голови Сергій Васильчук.

Заступник міського голови і депутат Рівнеради Сергій Васильчук

Перший місяць програму тестуватимуть безкоштовно. Надалі її використання коштуватиме місту 50 тис. грн на рік. Нині програму для інвентаризації дерев використовують у Львові, Луцьку, а тепер і у Рівному.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень