У Рівному обговорили роль старост в об’єднаних громадах

Та хід впровадження децентралізаційних реформ

В січні відбулися вибори старост у селах, які відносяться до Миляцької об’єднаної територіальної громади Дубровицького району. Обрали шістьох, які мають не лише видавати довідки, а й організовувати людей та відстоювати їхні інтереси перед керівником об’єднаної громади. З цієї нагоди в обласному центрі зібрали круглий стіл, аби проаналізувати якість децентралізаційних реформ. Учасники відмітили, що Рівненщина одна з кращих областей по ефективності запровадження цих реформ в Україні. І хоч люди досі погано проінформовані про децентралізацію, реформи впроваджуються настільки швидко, що законодавча влада не встигає продукувати нові положення. Говорить керівник Офісу Реформ у Рівненській області, Руслан Сивий:

– Те, що заважає: дійсно не встигає законодавець за рухом вперед громад. Відбулися вибори - потрібно створювати структуру. Потрібно вирішувати питання про реєстрацію, а, на жаль, до сьогодні ще не впорядкована заробітна плата структурних підрозділів у об'єднаних громадах. Зараз така ситуація, що на місці приймаютсья певні рішення і вже в догонку у Верховній Раді приймаються закони, або відповідні постанови КабМіну.

Нагадаємо, перспективний план формування територій громад на Рівненщині передбачає об’єднання 365 сільських, селищних  і міських рад у 59 об’єднаних територіальних громад. Наступні вибори старост відбудуться вже наприкінці березня в Радивиліській об’єднаній громаді.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень