У Рівному на місці притулку для тварин – кількаметрові котловани

Працівники фірми-підрядника, яка займалась будівництвом, - повтікали

Фото ілюстартивне

Більш як мільйон гривень цього року вперше виділили у Рівному на будівництво міського притулку для тварин. Проте його так і не звели – працівники фірми-підрядника закинули роботу.

Про це повідомляє «Рівне Вечірнє».

Ось що з цього приводу розповіла керівник структурного підрозділу Центр стерилізації бездоглядних тварин при КАТП 1728 Наталія Ющук:

Будівництвом притулку мала займатися Перша будівельно-монтажна група. Цього підрядника обрали через електронну систему «Prozorro». Однак їхніх два працівники приходили хіба що раз на три тижні - забили палі, викопали 4-метрові котловани і зникли. За весь час ця компанія навіть не надала необхідних документів для того, щоб з ними розрахувались за цю роботу. Цю фірму шукали усі хто міг. Але безрезультатно.

 

Загалом передбачалось за рік залити стяжку під 20 вольєрів (вони виготовлені ще два роки тому в Городищі) та фундамент під два будинки: адмінкорпус та приміщення для утримання котів. За нормами у притулку може утримуватися 50 собак, а зараз у нас їх - понад 70. Якби встановили ці нові клітки, то притулок зміг би прийняти набагато більше тварин.

На фото: керівник рівненського стерилізаційного центру Наталія Ющук

Незважаючи на це, ми усе ж змогли виконати роботи з утеплення вольєрів для собак та купити додаткові клітки. Нас підтримав міський голова Володимир Хомко, який знайшов у бюджеті міста 156 тисяч гривень на ці цілі, - зазначила очільниця Центру.

Попри це, Наталія Ющук поскаржилася, що коштів на корм для тварин на весь рік не вистачає:

За закладені 74 тисячі гривень був придбаний сухий корм, яким ми годували тварин навесні та влітку. Зараз тварини живуть за рахунок коштів, зібраних волонтерами, та м’яса, яке передають підприємці. Але худих та вмираючих з голоду собак у нас немає. Поки така ситуація, будемо просити допомоги у добрих людей.

Нагадаємо, раніше ми писали про ймовірні махінації у стерилізаційному центрі.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень