Крадуть домофони! У приватному секторі Рівного.

Для чого крадуть – поліції невідомо

Надзвичайного поширення набувають у Рівному крадіжки домофонів у приватному секторі. Типово вони розміщаються біля калиток (хвірток) і мають вигляд продовгуватих металічних пластин з кнопкою для дзвінка.

Це виносні елементи, поєднанні з квартирними апаратами, на які подаються зображення з вулиці (чи з коридору, якщо такі індивідуальні домофони використовують у багатоквартирних будинках).

Тобто, такий зовнішній елемент має ще і маленьку камеру, яа не дає зображення високої якості (і навряд чи становить якусь цінність).

Цікаво, що голими руками такий зовнішній елемент домофону вирвати неможливо. Треба застосовувати як мінімум стаместки (зубила) та молотки. Типово подібні викрадення здійснюються вночі, але тепер, кажуть, почали красти і вдень.

Як стало відомо «Радіо Трек», в останній декаді грудня 2015-го року одразу кілька домофонів було таким чином пошкоджено і викрадено в районі вулиць Пушкіна, Хвильового та Гребінки. На цьому ж тижні від мисливців за домофонами потерпали мешканці вулиць С. Крушельницької, Філатова, Дарвіна та інших – на проміжку від вул. С. Бандери до Мірющенка.

Загалом вартість домофонів подібного типу (у повному комплекті) стартує від 1300 грн і загалом не перевищує 2500-3000 грн. Прикметно, що більшість потерпілих до правоохоронних органів із приводу відповідних актів вандалізму та грабунку не звертаються, намагаючись замінити пошкоджені елементи самостійно. Поліція ж надала нам таку статистику:

  • За 15 днів 2016-го року до поліції надійшло три повідомлення про випадки виривання домофонів.
  • За аналогічний період минулого року таких повідомлень було два.
  • Всього за 2015-й рік надійшло сім повідомлень.

Згідно з цією статистикою виходить, до речі, що домофони крадуть переважно зимою у період Новорічно-Різдвяних свят. Може це діють якісь вороги Різдва, колядників та щедрувальників?

Хоча, найпевніше, це діють пиятики, здаючи потім викрадені елементи домофонів комусь на деталі чи брухт.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень