У Рівному хочуть виробляти зі сміття електроенергію. У мерії заговорили про інвестора

Потенційного інвестора для зведення сміттєпереробного комплексу

Міський голова Рівного зустрівся з потенційним інвесторами сміттєпереробного комплексу. Про це повідомляє Рівненська міська рада, передає РАДІО ТРЕК.

Термін експлуатації Рівненського сміттєвого полігону завершується у 2028 році. Щоб не допустити сміттєвий колапс у нашому місті, міська влада працює над можливими варіантами розв'язання цієї проблеми.

За дорученням міського голови Рівного Олександра Третяка до Рівного запросили потенційних інвесторів, які займаються будівництвом сміттєпереробних станцій.

- Ми розглянули пропозиції кількох компаній. Зокрема, сьогодні повторно зустрілися з однією з потужних українських компаній. Вони презентували свій проєкт. Пропонують побудувати сортувальний комплекс з подальшим виробленням електроенергії за зеленим тарифом, - розповів міський голова Рівного Олександр Третяк.

Під час зустрічі із представниками компанії «Sater» міський голова Рівного спільно з профільними заступниками детально обговорили технічні питання, економічну та екологічну складову цього проєкту.

Спеціалісти відділу екології детально вивчили запропонований проєкт, зазначив профільний заступник міського голови Рівного Ігор Кричкевич:

 - Визначили потенційні переваги та ризики для міста. Серед переваг - зменшення об'ємів похованих відходів. Також запланована зустріч із представниками громадськості, які фахово розуміються у цьому питанні.

 

Вони зможуть дати свою оцінку та бачення щодо побудови сортувального комплексу з подальшим виробленням електроенергії за зеленим тарифом.

Представники компанії «Sater» пропонують спорудити у Рівному сортувальний комплекс і ТЕЦ, яка працюватиме на біомасі.

За словами представників компанії, поява такого комплексу дасть можливість розв'язати проблему утилізації та перероблення відходів.

Інвестори гарантують додаткові робочі місця, покращення екологічної ситуації, а також сплату податків у місцевий бюджет.

Фото - Рівненської міської ради

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень