У Рівному хочуть «встелити» плиткою усі тротуари

Та інші пішохідні зони

Таку пропозицію на сесії Рівнеради, 15 листопада, озвучили предстанвики одніжї з фракцій.

Зокрема вони звертаються із вимогою облаштування тротуарів і пішохідних зон у Рівному бруківкою. За їхніми словами, її важче пошкодити вандалам і таке покриття краще переживає морози, ніж асфальт. 

Таку пропозицію підтримав міських голова Володимир Хомко та заявив, що завтра видасть розпорядження: 

Ідея хороша, щоб перейти до вимощення усіх тротуарів бруківкою. Воно логічно, тому що бруківка – її можна зібрати та розібрати. З виключенням тих моментів де є якийсь схил чи надто вузький тротуар для вкладання такого покриття. Ідея хороша, і я своїм розпорядженням це закріплю.

Втім, депутат Рівненради Микола Бляшин відразу зауважив:

Добра пропозиція, але плитку варто купувати за допомогою «Прозорро». Це вам і конкуренція, яка допоможе місцевим підприємцям. А місто від такого тільки виграє.

Щодо вартості бруківки, то Хомко каже, що грошова різниця між вкладанням асфальту та бруківки на тротуарах – мізерна. До того ж це гарно та практично, за його словами.

Мер навів приклад, що можна розібрати покриття, провести розкопки та скласти тротуар назад.

Нагадємо, на початку липня працівники міського шляхо-експлуатаційного управління Рівного укладали бруківку на розі вулиці Симона Петлюри та проспекту Миру. Тоді журналістам пояснювали, що бруківку та плитку на тротуарах вкладати вигідно. Але не фінансово.

Тобто плитка або бруківка коштує дорожче, але вкладати її на тротурах зручно, бо у разі поломки, наприклад, тепломереж, бруківку можна розібрати, а після ремонту ту ж саму вкласти на те ж місце. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень