У Рівному хочуть встановити світлофори, які «скануватимуть» дороги

Кажуть, що таким чином хочуть розвантажити дороги

У Рівному планують встановити світлофори, оснащені системою сканування вулиць та електронного врегулювання потоку. Про це в  інтерв’ю Суспільному розповів заступник міського голови Володимир Дяк.

Система таких світлофорів враховуватиме як рух автомобілів, так і пішоходів.

Окрім встановлення сучасних стаціонарних світлофорів з електронною системою сканування вулиць та врегулювання руху, у Рівному хочуть модернізувати й наявні світлофори. Мета – розвантажити рух транспорту.

Місто забудовувалося, йому навіть не двадцять років. А кількість транспорту збільшується, потреби збільшуються, тому є процеси, на які не можна вплинути. В перелік стратегічних першочергових заходів входить встановити стаціонарні світлофорні об’єкти нового зразка. І модернізуємо ті, які є, які дадуть можливість встановити туди системи нагляду й електронного врегулювання потоку автомобілів, – повідомив заступник мера Володимир Дяк.

Також він уточнив, що вже вивчають системи, які працюють в інших країнах та "є цікаві пропозиції та проєкти у цьому напрямку". Посадовець зазначив, що у міськраді мають на меті запросити та вислухати усіх, хто пропонує послуги зі встановлення світлофорів, аби обрати найкращий варіант.

Є світлофорний об’єкт, у ньому облаштоване все обладнання, яке буде сканувати потік автомобілів. Якщо, скажімо, зліва три автомобілі, а спереду двадцять автомобілів, які будуть в черзі, то зрозуміло, що це є світлофор, який відрегульований для того, щоб продовжити рух цих двадцяти автомобілів. Мається на увазі продовжити час переїзду того чи іншого перехрестя. Це буде враховано і людей, все, – розказав Володимир Дяк.

Джерело: Суспільне

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень