У Рівному гальмується процес формування спостережної ради Центру громадського здоров’я?

Про це говорять активісти

Благодійна організація «Мережа 100 відсотків життя Рівне» ініціює створення спостережної ради для залучення громади до процесу прийняття рішень щодо визначення потреб області в системі громадського здоров’я та контролі розподілу коштів.

В обласній раді пояснили, що члени комісії вирішили перенести це питання на наступне засідання.

Бо згідно з постановою №1077 КМУ спостережні ради утворюються в закладах вторинного та третинного рівня, з яким головним розпорядником бюджетних коштів (Національна служба здоров'я України) укладено договір про медичне обслуговування населення. Центр громадського здоров’я укладатиме цей договір з 01 січня 2020-го року.

У свою чергу голова правління «Мережі 100 відсотків життя Рівне» Юрій Лазаревич вважає, що це жодним чином не заважає запускати процес створення спостережної ради.

- Ми намагаємося реалізувати проєкт, який став би успішним прикладом співпраці державної організації та пацієнтської спільноти задля забезпечення прозорості та соціальної підзвітності в галузі охорони здоров’я. Поки, на жаль, зробити цього, не вдається. Крім того, укладання договору з НСЗУ можливо лише якщо в закладі вже створено спостережну раду, тож я не розумію логіки затягування, — коментує ситуацію голова правління БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» Юрій Лазаревич.

Процес створення спостережної ради Рівненського центру громадського здоров’я проходить в рамках проєкту «Забезпечення прозорості та подолання корупції у системі громадського здоров’я Рівненської області», який реалізується за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Відродження».

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень