У Рівному француженка зіграла музику українських композиторів (15 ФОТО)

Джессі Мебуну в органному залі представила програму «Початок авангарду»

Французька піаністка Джессі Мебуну у Рівному

Напередодні у Рівному виступила молода талановита піаністка французько-африканського походження Джессі Мебуну. Вона приїхала в Україну у рамках Тижня Франкофонії – фестивалю, що об’єднує шанувальників франкомовної культури.

Піаністка захоплюється російською та українською музикою і намагається привернути увагу широкої публіки до творів маловідомих композиторів. У Рівному в органному залі на концерті під назвою «Початок авангарду» піаністка зіграла твори українських композиторів Лятошинського, Фейнберга, Лурьє та Піговата. Директор Рівненської обласної організації «Французький Альянс» Надія Чумак, яка запросила француженку до нашого міста, розповідає, що для Джессі Мебуну велика честь грати твори українських композиторів:

– Для неї велика честь грати твори цих композиторів, твори, які дуже мало виконуються. Вона казала, що коли ви читаєте програми піаністів, які пропонуються на концертах, то, каже, завжди одне і те саме повторюється, а я знайшла особливий смак в тому, щоби знову відродити і показати знову публіці, що не тільки оці твори, які в усіх на слуху, виконуються, а є й такі, які гідні уваги, які просто треба показувати знову. 

Окрім Рівного, за підтримки «Французького Альянсу» піаністка Джессі Мебуну зі своєю програмою відвідала Одесу, Київ, Львів, а також поїде до Харкова.

Після України, француженка починає велике турне країнами Західної Європи, зокрема Австрією, Німеччиною, Францією та Великою Британією.

ДОВІДКА

Блискуче закінчивши «Паризьку Нормальну вищу школу музики» у класі Андре Горога, Джессі Мебуну стала лауреатом численних виконавчих конкурсів, серед яких нагороди за найкраще виконання творів Артура Лур’є та Олексія Станчинського у 2014 році та Гран-прі у конкурсі-фестивалі сучасної фортепіанної музики у 2015 році (Париж).

Французька піаністка Джессі Мебуну у Рівному

Французька піаністка Джессі Мебуну у Рівному

Французька піаністка Джессі Мебуну у Рівному

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень