Де на Рівненщині найбільш проблемні дороги?

На це запитання Радіо Трек відповідь дав заступник начальника з експлуатаційного утримання доріг Микола Козачок

Третина доріг Рівненської області – це досі бруківка, – розповів заступник начальника з експлуатаційного утримання доріг Микола Козачок. За його словами, шляховики не можуть довести до вимог часу існуючі автодороги через брак коштів.

Так, цьогоріч Служба автомобільних доріг подавала пропозиції щодо ремонтів доріг на Рівненщині на суму 254 млн гривень.

Поки Укравтодор погодив виділення 53 мільйонів.

Водночас, за словами Козачка, найбільш проблемні дороги області – у північних районах.

Найбільш проблемними дороги є в Рокитнівському, Березнівському та Володимирецькому районах. В іншій частині області – частково у Демидівському районі та у Здолбунівському районах.

Попри це, за словами Миколи Козачка, дороги на Рівненщині - одні з найкращих в Україні. Крім того, два попередні роки, каже шляховик, фінансування було практично повністю відсутнім, то ж сподівається, цьогоріч ситуація зміниться.

Між тим, з Кабінету Міністрів повідомили, що 14 мільярдів гривень буде витрачено на ремонт доріг в Західній Україні цьогоріч. Ми поцікавились у службі автомобільних доріг Рівненської області, скільки з цієї суми отримає наш регіон. За словами Миколи Козачка, поки тут чули лише про виділення першої частини коштів, ще раніше передбачених на ремонти шляхопроводів. Про додаткові надходження шляховики ще не знають.

В нас є попередній план – той, що нам погодив Укравтодор, якому ми безпосередньо підпорядковуємося. Нам погодили з суми 225 мільйонів (те, що нам попередньо затвердив Укравтодор) перший транш 53,6 млн гривень. Тобто, є і наступні дороги, які ми подали у своєму переліку. Ми з кожного району взяли по дві-три дороги.

Тож ремонт доріг місцевого значення буде здійснюватися лише після надходження решти із передбачених коштів. Поки ж з місцевих доріг ремонтуватимуть лише ділянку від Тайкурів до Новосілок у Здолбунівському районі. Також першочергово ремонтуватимуть три ділянки у Дубенському районі на дорозі міжнародного значення Доманове – Тереблече, якою туристи через Тернопільську область дістаються до Карпат, та дорогу, що з Білорусі проходить через Рівненщину– від Острога до межі з Хмельниччиною.

Також будуть проведені капремонти мостів – у Прикладниках Зарічненського району та Городку Рівненського.

До слова, одним із своїх здобутків у Службі автомобільних доріг вважають облаштування зупинок автотранспорту.

Так, минулоріч дві зупинки з накриттям та лавочками були відкриті для наших військових – поблизу полігону. Напередодні ж зупинка з‘явилася поблизу села Богдашів Здолбунівського району. До кінця березня за сприятливих погодних умов буде проведено асфальтування посадкового майданчика зупинки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень