У Рівному була б гаряча вода, якби...

Люди платили і не протестували

На вулиці Герцена вже була б гаряча вода, якби місто довзолило запустити твердопаливний котел. Про це сказав директор «Рівнетеплоерго» Олександр Корчинський під час прес-сніданку з журналістами. 

Нагадаємо, що між мешканцями вулиці Герцена та «Рівнетеплоенерго» виникла суперечка. Частина мешканців вважає, що біопаливо забруднює атмосферу, а теплопостачальники запевняють – усе екологічно, як у Європі. Адже на котлах є фільтри та лічильники.  Остаточно запевнити у цьому рівнян не можна, адже депутати досі не дали дозволу, каже Олександр Корчинський:

Якби цього не було, то ті будинки, які приєднані туди по гарячій воді , вони б зараз мали цю гарячу воду. Ми дуже хотіли в міжопалювальний період  зайти таким чином, аби максимально давати гарячу воду. Тому ми зробили навпаки, тому на крок або на півкроку пішли з роботами по факту, а документальна частина почала відставати. Так ми втратили вже три місяці.

Зауважимо, що у Рівному успішно працюють дві твердопаливні котельні – на вулицях Чорновола та Соборній.  Там нині тривають ремонтні роботи – невдовзі вони пустять мешканцям гарячу воду.

Також "Рівнетеплоенерго" планувало давати гарячу воду по всьому місту у міжопалювальний сезон. Теплопостачальник проводив активну інформаційну кампанію з проханням до населення погасити борги:

Фізично не вистачило грошей, аби розрахуванися з "Нафтогазом" за спожитий газ. Ми багато зробили для того, аби гаряча вода була - і обладнання налаштували, розрахували та поставили "шайби". Якби населення розраховувалося більш активно. Негативну частку внесла монетизація субсидій. Зараз з тих 25 млн грн, які нам виділили, люди недоплатили близько 20%, - говорить Олександр Корчинський.

ЗА словами Олександра Корчинського, зараз боргу за спожиту теплову енергію з початку року погасили 79%, у той час, як "Нафтогаз" вимагає мінінімум 90%. Перед "Рівнетеплоенерго" загалом населення заборгувало майже 200 млн грн.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень