У рівненському call-центрі оштрафували власника. На 2 млн гривень

Штраф у понад 2 млн гривень доведеться сплатити власнику рівненського call-центру.  Днями рівненські інспектори праці спільно з податківцями виявили тут 19 працівників без належного оформлення. 

Як повідомляє прес-служба Управління Держпраці, під час інспекційного відвідування контакт-центру підприємства, де працює майже 100 операторів, інспектори виявили низку порушень трудового законодавства. 

В порушення ч.1 ст. 21 та ч.3 ст. 24 КзпП України 16 операторів call-центру допускаються до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника, та повідомлення ДФС про прийняття працівника на роботу.

 

Натомість з операторами, які обробляють телефонні дзвінки та надають консультації, укладено договори з надання послуг, що не відповідає режиму та функціональному змісту їх роботи і є підміною трудового договору. Цим самим власник позбавляє працівників належних гарантій і значно погіршує умови їх праці.
 

Також інспектори праці встановили, що в call-центрі 3 особи проходять стажування без належного оформлення, що є порушенням ч.3 ст.24 КЗпП України.

Такі неправомірні дії роботодавця тягнуть за собою велику суму штрафу:

2 млн 122 тис. 110 грн (111 690 х 19).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень