У Рівне приїде пані Посол Австралії презентувати унікальні речі

У краєзнавчий музей

Фото - Шпальта

Завтра, 25 липня, о 17:00 у Рівненському краєзнавчому музеї відбудеться презентація виставки «Еволюція: маски регіону Торресової протоки». Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

На презентацію прибуде Надзвичайний та Повноважний Посол Австралії в Україні, пані Мелісса О’Рурк.

Виставка є пересувною і має на меті ознайомити міжнародну спільноту з культурним надбанням корінних народів Австралії.

У водах Торресової протоки (Zenadh Kes) – на водному шляху, що відокремлює Австралію та Папуа Нову Гвінею, поблизу північної частини Австралійського материка, розташовано понад 200 невеликих островів. Самобутня культура мешканців островів у межах кожного острова чи навіть громади має свої особливості.

Експозицію складається з 26 графічних панелей (фотопанно).

Окрім цього відвідувачі матимуть змогу побачити карту і фото островів Торресової протоки, дізнатися про місію культурного центру Gab Titui, дізнатися більше про ритуальні маски і дістати інформацію про їхніх творців – представників корінного населення.

Виготовлення і носіння масок мешканцями островів є однією з найяскравіших традицій регіону, що продовжує жити й сьогодні.

Вірування мешканців островів не дозволяють їм з точністю відтворювати прадавні маски, оскільки вважається, що сучасні вироби можуть не стримати надприродних сил, які «живуть» у їхніх оригіналах. У давнину священні маски носили лише визнані чаклуни найвищого рангу, які мали здатність спілкуватися з предками духовного світу. З часом такі маски стали називатися Mawa.

Як зазначають організатори виставки,

майстри, виготовляючи маски за стародавніми техніками, відроджують духовний зв’язок із пращурами, а також відкривають давні ремесла й традиції світові.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень