У прокуратурі знають, чому так активно реконструюють будівлю на базарі

Будівля на вул Полуботка, де ведуться будівельні роботи, була відчуджена незаконно, - прокуратура області

Ми уже повідомляли, що нині на вулиці Полуботка в районі продуктового ринку ремонтують приміщення, де раніше розміщувався підрозділ управління статистики, а більше 10 останніх років відбувалася торгівля. І навіть побували на місці виконання цих робіт

Люди, що мешкають на Соборні,190 та Полуботка схвильовані, адже не хочуть, щоб замість двоповерхової будівлі та цьому місці виросла висотка. Ми звернулися до проектувальника реконструкції, підприємства «СпецРемБуд», і головний інженер Валерій Редько запевнив, що у будівлі змінюють дах, а про добудову нових поверхів мова не йде. За його словами, у будівлі були аварійні перекриття, тож нині їх змінюють.

Роботи із реконструкції цього приміщення планують завершити до Нового року, щоправда Валерій Редько каже, що це залежатиме від погоди. Призначення будівлі поки теж не змінювалося – це торгово-офісні приміщення. Проте у майбутньому цілком вірогідно, що уже у відремонтованого приміщення знайдеться і новий власник.

А вже сьогодні з прокуратури Рівненської області стало відомо, що раніше це майно було відчужене незаконним шляхом, і державі мають повернути адмінприміщення вартістю 2,4 млн грн.

Також у прокуратурі повідомляють, що це приміщення було передане у вересні 2016 року регіональним відділенням Фонду державного майна України у Рівненській області у приватну власність шляхом викупу орендарем у зв’язку із здійсненням ним невід’ємних поліпшень майна.

Однак, прокуратура з’ясувала, що процес передачі об’єкта нерухомості у власність відбувся з порушенням вимог законодавства. Зокрема, за згодою орендодавця поліпшення майна здійснено орендарем не на 25% чи більше (що дає право викупу майна без проведення аукціону), а лише на 13%, чим підтверджено відсутність підстав для продажу будівлі поза конкурсною основою.

Дізнавшись про такі порушення законодавства, прокуратура Рівненської області відреагувала, заявивши позов про визнання недійсним договору купівлі-продажу адміністративного приміщення та повернення його законному власнику – державі.

Цю справу розглядатиме господарський суд м. Києва.


 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень