У Польщі аборт через дефекти плода – під забороною

Переривання вагітності у цій країні дозволене лише у виняткових випадках

Конституційний суд Польщі заявив, що аборт через дефекти плода суперечить Основному закону і заборонив переривання вагітності в країні. Про це повідомляє Reuters

Після набуття чинності рішення суду, аборт буде дозволений лише у випадку зґвалтування, інцесту або загрози здоров’ю та життю матері, що становить усього близько 2% від усіх абортів за останні роки.

Як зазначила голова Конституційного суду Юлія Пржилебська, «положення, яке легалізує євгенічну практику в галузі права на життя ненародженої дитини і робить право на життя ненародженої дитини залежним від її здоров’я ... несумісне ... з конституцією».

Наголошується, що заборона абортів було давньою амбіцією правлячої партії «Право і справедливість» (PiS), однак вона відступила від попередніх законодавчих пропозицій на тлі широкої негативної громадської реакції.

Наразі закони Польщі щодо абортів вже є одними з найсуворіших у Європі, тому правозахисні організації закликали владу не посилювати обмеження.

Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович назвала це «сумним днем для прав жінок».

Вилучення підстави для майже всіх законних абортів у Польщі є забороною та порушує права людини. Сьогоднішнє рішення Конституційного суду означає аборти підпільно/за кордоном для тих, хто може собі дозволити, і ще більше випробування для всіх інших, – сказала вона.

За словами активістів, які захищають права на аборт, в останні роки в Польщі в доступі до процедури часто відмовляли навіть у тих випадках, коли він був законним

Джерело - ГЛАВКОМ

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень