У пенсіонерки у Рівному вкрали 80 тисяч грн

Обхитрили жінку

У Рівному поліцейські розшукують осіб, які представилися соцпрацівниками та обікрали пенсіонерку. Про це повідомляє Радіо ТРЕК з посиланням на пресслужбу поліції Рівненщини.

Близько опівдня 15 березня у квартирі 81-річної жительки обласного центру пролунав дзвінок стаціонарного телефону, дзвонили нібито з соцслужби.

Господині повідомили, що незабаром буде заміна пенсійних посвідчень та обмін банкнот гривні старих зразків. Тож потрібно переглянути свої заощадження, чи немає таких купюр, які підлягають заміні.

Наостанок додали, що через деякий час прийдуть працівники відділу та заберуть відповідну заяву. 

Гроші, які рівнянка взялася перевіряти за порадою псевдосоцпрацівників, поклала на диван і оглядала. Коли у двері постукали, жінка їх прикрила одягом.

Прийшли дві невідомі жінки, одна була з пенсіонеркою на кухні, де та писали заяву, інша – стояла у коридорі і говорила телефоном. 

Коли зловмисниці пішли, жінка заховала гроші і одразу ж зателефонувала синові, щоб той приїхав і обміняв купюри на нові. Той навідався наступного дня і мати віддала йому орієнтовно половину коштів, які мала. Нічого не підозрюючи, чоловік забрав заощадження та поїхав на Волинь, де проживає.

«Підміну» виявила продавчиня, коли він хотів розрахуватися у магазині. З’ясувалось, що кошти — звичайні папірці із написом «сувенірна продукція».   

Одразу ж зателефонував до матері і наказав передивитися решту грошей.

Лише тоді жінка виявила, що її обікрали.

 

Загалом з квартири пенсіонерки зникло 70 тисяч гривень та 400 доларів. 

За фактом викрадення слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Поліцейські вилучили 66 сувенірних банкнот номіналом 100 та 200 гривень. 

Правоохоронці звертаються до громадян: будьте уважними! Якщо до вас телефонують або приходять невідомі із подібною інформацією та пропозиціями — одразу звертайтесь на лінію  102. 

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень