У Німеччині – жорсткі обмеження на свята через епідемію. Підприємствам держава допоможе

М’які обмеження провалилися

Федеральний уряд Німеччини та уряди земель під час екстреної наради 13 грудня домовилися про запровадження жорстокого локдауну в країні з 16 грудня щонайменше до 10 січня. Метою заходів є стримати поширення коронавірусної інфекції. Водночас уряд вирішив розширити фінансову допомогу підприємствам.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель сказала, що уряд має уникнути перевантаження системи охорони здоров'я.

Водночас вона визнала, що заходи, які запроваджують, відчутно позначаться на святкуванні Різдва та Нового року, - пише DW.

У період локдауну будуть закриті більшість магазинів, за винятком продовольчих та тих, які продають товари щоденного попиту. Також залишаться відкритими аптеки і банки, АЗС. Не працюватимуть під час локдауну перукарні, салони краси та інші схожі підприємства сфери послуг.

Діти дошкілького та шкільного віку з 16 грудня за можливості мають залишатися вдома. Щоб батьки могли доглянути за ними, підприємствам радять пропонувати співробітникам працювати з дому. Також уряд рекомендує компаніям за можливості оголосити канікули на час локдауну.

Зустрічатися під час локдауну можна максимально п'ятьом людям із двох домогосподарств. На час святкування Різдва - з 24-го по 26 грудня – можна буде зустрічатися лише у колі найближчих родичів.

Богослужіння у храмах дозволять, але без співів та з дотриманням гігієнічних заходів, а також за попереднім записом.  

Буде заборонено вживання алкогольних напоїв у громадських місцях. За порушення цієї заборони передбачені штрафи. Також заборонять продаж піротехніки.

Уряд Німеччини констатує, що м'який локдаун у країні не дав бажаного результату.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень