У «Нафтогазі» побачили позитив у високих тарифах на газ

У держкомпанії впевнені, що зростання цін на блакитне паливо врятувало країну. Підвищення тарифів на газ дає Україні можливість щорічно економити 7 млрд доларів.

Про це заявив головний комерційний директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, – повідомляє businessua.com.

«Реформа йде, є дуже серйозні зміни, які відчувають наші громадяни. Реформа складна, починаючи зі змін ціноутворення на газ. На жаль, громадяни відчули на собі підвищення, однак зміна ціноутворення була критичною для виживання держави», – сказав Вітренко.

За його словами, якщо держава в 2014 році витрачала на приховані та адресні субсидії більш ніж 9 млрд доларів, то нині – лише 2 млрд доларів.

«7 млрд доларів економії на рік – це дуже значна сума для державного бюджету України. Це була болюча реформа, але дуже необхідна і дуже ефективна. Ті темпи скорочення споживання газу свідчать, що люди почали замислюватися, скільки газу вони витрачали, і стали витрачати значно менше», – підкреслив Вітренко.

Він додав, що імпорт газу «Нафтогазом» впав в 2,4 рази, однак приватний імпорт зріс у 9,5 разів.

Нагадаємо, на думку експертів, після опалювального сезону в Україні знову переглянуть тариф на газ для населення. Так, блакитне паливо, яке купує уряд у Європі, значно подорожчало, отже, вже незабаром має зрости і тариф для українців. Джерело: ZIK

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень