У Міноборони назвали причину трагедії на Рівненському полігоні

Після проведення експерименту

У Міністерстві оборони стверджують, що причиною вибуху міномету «Молот» на полігоні у Рівненській області 6 липня

стало його подвійне заряджання.

Про це заявив заступник міністра оборони Ігор Павловський на засіданні комітету з нацбезпеки і оборони, пише 112.ua:

Швидше за все, трагічний випадок стався у зв'язку з подвійним заряджанням міномета під час проведення стрільб. При цьому, всі акти технічного стану перед початком стрільби свідчать про те, що міномет на початку виконання завдань, уся зброя, були у справному стані.

Він нагадав, що вчора на полігоні у Любомирці провели експеримент, у ході якого виконали дії аналогічні з тими, що й під час інциденту.

У ході подвійного заряджання міномета, наслідки руйнування ствола міномета були точно такі ж, як в п'ятницю при подвійному заряджанні міномета. При цьому, ми підірвали ще одну міну, щоб переконатися, чи справді це було в ході подвійного заряджання, або несправно спорядженої однієї міни. Ми отримали той же результат, який мали раніше в ході проведення слідчих експериментів, коли несанкціоновано міна підривалася через пошкоджений підривник у стволі міномета. Ми підірвали паралельно також міномет В11 за тією ж методикою. І отримали той же результат, - наголосив Павловський.

Усі використані під час експерименту міномети, за словами представника оборонного відомства, передали Інституту судових експертиз для проведення перевірки.

Нагадаємо, напередодні у військової прокуратури було три версії вибуху міномета «Молот», внаслідок якого загинули троє військовослужбовців, а ще дев’ятеро дістали поранення.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень