У Луцьку відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО рівнянину Сергію Гулюку

Її розмістили на гуртожитку на вулиці Коновальця, де мешкав з родиною загиблий прикордонник Луцького загону

Молодший сержант Сергій Гулюк, батько трьох малолітніх дітей, загинув 31 липня 2014 року під час мінометного обстрілу пункту пропуску «Василівка» Донецького прикордонного загону, де дислокувався його підрозділ. Йому було 33 роки. Похований Сергій Гулюк у селі Завизів Рівненської області. За особисту мужність і героїзм Президент України нагородив його орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Сергій Гулюк закінчив школу №13 Рівного. Був спортсменом. З семи років - на стадіоні “Авангард”. Самбо, дзюдо займався. Дипломів мав безліч про перемоги у змаганнях. Майстром спорту з дзюдо та самбо був.

Розповідає мама Сергія Гулюка - Тетяна Гулюк:

У 18 років Сергій в армію пішов. Йому можна було не йти. У нього жахлива плоскостопість була. Ноги — як ласти. А він рентген-знімок ніг друга подав на медкомісії. Став прикордонником. Жив у Луцьку. У 20 років одружився. Я не перечила. Він своїх дітей любив. Юлю — дружину - обожнював. І коли був в АТО, казав: “Юлю, я тебе дуже люблю. І коли повернуся, знай: ми будемо жити по-іншому”.

Востаннє Сергій Гулюк телефонував мамі на її День народження, 23 липня. Привітав і каже. “Мамо, я нікому не казав. Ми - в оточенні. Стоїмо на кордоні: з Росії б'ють, і з України б'ють. А нам не дозволено нічого. Є вихід тільки на Росію. Але, що б не сталося, я на Росію не піду”.

Нині, каже Тетяна Гулюк, їй дуже важко свята переносити:

Бо раніше вони всі п'ятеро — Сергій з дружиною, дітьми - у нас святкували. Наша “рукавичка” — дві невеликі кімнати у гуртожитку — повна радості була. Я рано встаю, бо треба на стіл наготувати на вісьмох. І він  встає: “Мамо, тобі чай зробити чи каву? Посидь зі мною. Обніми мене”. Як відчував, що скоро піде. А тепер приїжджають, а його нема. І так його не вистачає! Все здається, що двері відчиняться і він зайде.

У Рівному мешкають батьки та сестра Сергія Гулюка. На його рідній школі №13 у жовтні 2014 року відкрили меморіальну дошку в пам'ять про Сергія.  

Крайня зліва - дружина Сергія Гулюка з сином на відкритті меморіальної дошки у Луцьку

Так відкривали пам'ятну дошку у Луцьку

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень