У квітні зросте вартість газу для населення

Замість 3,60 грн у квартирах без газової колонки платитимуть 5,50 грн за куб

Голова Національної комісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Вовк прогнозує з 1 квітня підвищення мінімального тарифу на газ для населення і теплокомуненерго на 53%, до 5 тисяч 500 гривень з ПДВ за тисячу кубометрів з 3 тисяч 600 гривень з ПДВ. Про це він повідомив на конференції Інституту Адама Сміта в Києві.

Також він припустив здешевлення максимальної ціни за куб (нині це 7,188 грн/куб)

 

Я думаю, що верхня ціна трохи впаде, відсотків до 10, а нижня зросте до 5 тисяч 500 гривень з ПДВ, - сказав Дмитро Вовк.

Мінімальний тариф на газ для населення встановлюється в опалювальний сезон для споживачів, які використовують газ для опалення, а також для підприємства ТКЕ, які надають послуги з централізованого теплопостачання.

За словами Вовка, при збільшенні мінімального тарифу на газ для ТКЕ до 5 тисяч 500 гривень за тисячу кубометрів, вартість централізованого опалення збільшиться в середньому на 80% на місяць.

Голова НКРЕКП нагадав, що соціальну ціну на газ встановлює Кабінет міністрів України і відповідно до підписаної раніше угоди з МВФ, до 1 квітня потрібно досягти 75% від вартості імпортного газу для населення і теплокомуненерго.
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень