У Криму знесуть легендарну недобудовану АЕС, де стартував КаZантип

Це місце, де з 90-х проводили «атомні вечірки»

Недобудовану АЕС на сході кримського півострова знесуть до кінця 2021 року. Таке рішення ухвалив підконтрольний Росії «уряд» окупованого Криму. Йдеться про АЕС в Щолкіному.

Під знесення підуть об'єкти загальною площею понад 22 тис. кв. м, серед них – реакторне відділення, одно- і триячейкові дизельгенераторні станції, - пише сайт «Сьогодні».

Це раніше було надзвичайно відоме і популярне місце серед молоді усього пострадянського простору, адже саме у машинному залі АЕС проводили фестиваль «КаZантип».

Кримська АЕС мала доволі високий відсоток готовності, однак після розпаду СРСР будівництво занедбали, зокрема й після аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

У 90-ті в машинному залі АЕС в Щолкіному проводили вечірки фестивалю «КаZантип» під гаслом: «Атомна вечірка в реакторі». 2000 року фестиваль проводився під Судаком, з 2001 року — неподалік Євпаторії, в селищі Попівка. У 2013 році фестиваль провели у Криму востаннє. 

Згодом, після окупації Криму, фестиваль кілька разів намагалися відродити, втім – ані іменитих музикантів, ані чисельних гостей він вже не збирав. 

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень