Через серію вибухів атомна станція в Білорусі перестала працювати, – ЗМІ

Не пройшло й десяти днів від запуску

На Білоруській атомній станції сталося кілька вибухів на трансформаторах, в зв'язку з чим робота АЕС була зупинена. Нагадаємо, президент Олександр Лукашенко урочисто відкрив цю АЕС тиждень тому.

Сьогодні ж, 10 листопада, стало відомо, що на БілАЕС сталася серія вибухів на трансформаторах, в зв'язку з чим роботу станції було зупинено.
 

При цьому офіційно причину поломки не називали.

Про ситуацію повідомляє Діалог.UA з посиланням на tut.by. Також цю інформацю підтверджує й повідомлення від Дойче Велле (DW) та низки інших видань.

Зазначається, що виробництва електроенергії на БілАЕС не відбувається вже майже добу. При цьому на станції не стали говорити про причини зупинки. ЗМІ ж запевняють про серію вибухів трансформаторів напруги, які знаходяться на території станції.
 

Сама ж турбіна реактора, начебто, була зупинена через проблеми з генератором.

Офіційно не повідомляється, чи будуть білоруські фахівці самі вирішувати ці проблеми чи це зроблять росіяни, які і займалися будівництвом АЕС.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень